NEWSLETTER

Informuj mnie również o nowościach na stronie

ANKIETER

Podczas koncertu wolisz:



OBSTAWA PREZYDENTA !!! NA ZAKOŃCZENIE SEZONU


Koncert Hall    21:00 • 29.06.2019

Wstęp: 35 zł przedsprzedaż / 45 zł w dniu koncertu / 15 zł studenci i uczniowie


Zespół Obstawa Prezydenta powstał w 1986r. w dolnośląskim Bolesławcu. Muzyka zespołu to wywodząca się z bluesowej tradycji mieszanka takich stylów jak: rock and roll, blues i rock.


W 1988 roku gościli w koncercie „Debiuty”  podczas opolskiego festiwalu. W 1989 roku zostali laureatem festiwalu w Jarocinie. Są autorami i wykonawcami hymnu WOŚP: „Od rana wszystko wokół zwariowało”.

Zespół wielokrotnie występował na największych festiwalach, m.in. „Przystanek Woodstok”„Rawa Blues”, „Tyski Festiwal Muzyczny im.Ryśka Riedla” , Suwałki Blues Festiwal, Jimiway Festiwal w Ostrowie Wlkp. 

Na  koncertach zespół wykonuje głównie własne utwory, ale także własne aranżacje z polskimi tekstami utworów takich wykonawców jak : Rolling Stones, Blues Brothers, Chuck Barry.

Płyta  „O nic mnie nie pytaj”, była nominowana do nagrody Fryderyk 2010. 

 

Dyskografia:

1991 - Rythm and blues

1994 - Musisz to mieć

1996 - 100% na żywo

1998 - Polaczek... czyli rura

2006 - Zawsze w stronę bluesa

2009 - O nic mnie nie pytaj

2012 - Siedem

 

Skład zespołu:

Janusz "Estep" Wykpisz - śpiew

Sławek "Hetman" Sobieski - gitara

Andrzej "Dżino" Malcher - gitara basowa

Tomasz Bubieńczyk - perkusja

Bogusław Kłak - klawisze



«« powrót