NEWSLETTER

Informuj mnie również o nowościach na stronie

ANKIETER

Podczas koncertu wolisz:



Gruba Mama i Goście


Koncert Hall    21:00 • 22.10.2010

Wstęp: 15 zł , 10 zł studenci


 

Gruba Mama i jej goście: Dj Twister i Trolu we Free Blues Clubie
Czyli stare dobre funkowe szaleństwo okraszone nutą ze światowej klasy gramofonów i podsycone iście frikowym beatboxem.
Tak w dużym skrócie zapowiada się to andergrandowe party przewidziane na drugi weekend kwietnia (10.04.2010).
Podwoje szczecinskiego Free Blues Clubu szeroko otwarte dla amatorów mentalnej masturbacji oraz tańca połamańca.
O koncertach wesołej gromadki, pod nazwą Big Fat Mama, można śmiało powiedzieć, że za każdym razem zaskakują i rozbrajają słuchacza.
Tak będzie i tym razem, ponieważ ci maniacy zrobią wszystko abyście nie mogli zasnąć... już nigdy ;)
Zbierzmy się w siłę, by zerwać strop z tej piwnicy i wysadzić klub w powietrze. Odbudujemy go potem, rzecz jasna.

Grupa muzyczna Big Fat Mama to coś z gruntu dobrotliwego. Dobroć, zabawa oraz mentalne zachwianie to treści, które emanują z ich twórczości.
Całą swoją radość życia wyrażają poprzez rytmiczne piosenki z pogranicza: country, gangsta rapu oraz psychedelicznej psychodeli, doprawionych szczyptą klasycznych melodii.
W swoich słowno-muzycznych wypowiedziach nie stosują wulgaryzmów !
Fragment opisu zespołu z niemieckiego przewodnika kulturalnego -
„Gdziekolwiek ta ekipa siedmiu muzyków zjawia się, tłumy szaleją..."
Cytat z wypowiedzi Kuby Wojewódzkiego po jego pierwszym zetknięciu z Grubą Mamą na żywo -
„... nie rozumiem dlaczego wasz zespół nie zrobił jeszcze międzynarodowej  kariery ... wasza muzyka to coś stylu Majki Jeżowskiej na kwasie... „

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Big Fat Mama występowała na scenach:
* PRZYSTANKU WOODSTOCK 2009  (450 tyś. widzów)
* FESTIWALU OPOLE 2007  (~5 mln telewidzów)
* TALL SHIPS RACES 2007  (~200 tyś. widzów)
* FESTIWALU RAWA BLUES (duża scena) 2007, 2005, 2004 (~10 tyś. widzów)
* Mistrzostwach Europy w Piłce Nożnej 2008  w Salzburgu.
* W Sulimierzu "pod sklepem" 2002 (~17 widzów)

Dyskografia:
2004 - Galicja Blues Festiwal - kompilacja
2005 - Big Fat Mama  "Do Tańca i Do Różańca"
2007 - "Gramy 2007" - kompilacja
2008 - Big Fat Mama  "Gruba Mama"
2009 - "SPATiNADA...stepuj nogą lewą"  - kompilacja
2009 - „Przed Woodstockiem 2009" - kompilacja
www.myspace.com/grubamama
www.grubamama.pl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dj Twister

Sztuką miksowania muzyki zajmuje się już od ok. 15 lat. Rozgrzewał publikę m.in. przed Das Efx, Jeru The Damaja, Dj'em Tomkk'iem, Killa Kellą, Defari'em, Cappadonną, Afu-Rą, Dj'em Hype, Mr. Thingiem... Należy dodać, że grał też podczas eliminacji do prestiżowej imprezy breakdancowej - Battle Of The Year East Europe  i dwukrotnie na Battle of The East Germany w Bautzen. Wielokrotnie kręcił płytami u naszych południowych sąsiadów na Słowacji i w Czechach, gdzie zapraszano go w roli jurora na mistrzostwa DMC w Pradze. Wraz z grupą Łona i Webber dwukrotnie odwiedził Londyn. Jego skreczowane ścieżki znalazły się na płytach wykonawców: Łona, Projektanci, Eldo, O.S.T.R., Wiele C.T., Dizkret-Praktik, Noon, 247, Eis, P.M.M., Metro... Brał również udział w projektach jazzowo-turntablistycznych, które odbywały się w klubie Tygmont w Warszawie.

www.myspace.com/vinylcat  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trolu
Współtworzył szczecinski zespół „WueN". Po 2000 roku związał się z zespołem „Gundee", z którym grał głównie soulowe covery. Supportował wiele gwiazd polskiej jak i zagranicznej sceny muzycznej; miedzy innymi: WWO, O.S.T.R., Fisz & Envee, Łona, Natura Dread Killaz, Scratch'a z The Roots. Realizuje się również jako DJ oraz prezenter muzyczny prowadząc audycje radiową w rozgłośni szczecin.fm.

www.myspace.com/trolmatique


«« powrót